Speciale Coderdojo op 20 juni

Omdat eeen aantal van onze vrijwilligers het nog niet zien zitten om nu al een Coderdojo te houden kunnen we geen gewone Coderdojo houden in juni. Maar ……….

Op zaterdag 20 juni gaan we om toch weer een beetje te starten proberen of we verantwoord een leuke Coderdjo bijeenkomst kunnen houden met inachtneming van de Corona regels.
We gaan dit de eerste keer doen met een klein groepje deelnemers (ca. 6 kinderen met elk één ouder) en met twee coaches.
We willen zo testen of we ook na de vakantie in September op deze manier kunnen werken, maar dan met meer deelnemers en meer coaches.

Het idee is om wèl fysiek samen te komen in het Noorderlicht en tegelijkertijd de coaches op 1,5m afstand te houden van zowel de kinderen als hun ouders.
We denken dat samenkomen voor de kinderen leuk is en de kinderen met hun ouder ook geen 1,5m beperkingen hebben.

HOE:
Voor uitleg en helpen gaan we online vergader-software ( ZOOM ) gebruiken.
Daarmee kunnen we als coaches een veilige afstand houden en toch meekijken en helpen.

We gaan deze keer allemaal aan dezelfde Scratch opdracht werken!
Deze Coderdojo zal dus deels een klassiekaal karakter hebben.
De reden is vooral, dat we maar met twee coaches zijn.

DOEL:
We willen enerzijds iedereen in één ruimte samen laten komen en tegelijkertijd vooral uitproberen hoe de ZOOM techniek kan helpen bij 1 op 1 hulp, dus waarbij één van de kinderen door één coach wordt geholpen ( zonder dat de anderen daar last van hebben ).
Het is mogelijk om met ZOOM met elkaar te communiceren door het delen van beeldscherm en muis en het “virtueel apart zetten” van één of meer kinderen in een zogenaamde breakout room.

Dit is vooral belangrijk als we dit later met een grotere groep gaan gebruiken.

Kinderen die zich hiervoor met een ouder aanmelden moeten daarom weten, dat het geen gewone Coderdojo is en ze deze keer ook niet zelf een opdracht kunnen kiezen.

We verwachten niet, dat alles meteen vlekkeloos zal werken, maar dat mag geen belemmering zijn voor een leuke Coderdojo bijeenkomst !!

Als je mee wilt doen, doe de Corona Check voor je komt
en meld je dan aan via onze website : http://coderdojowijchennoord.nl/agenda/