Coderdojo 19 Januari 2019


Aanstaande zaterdag is er weer een Coderdojo bijeenkomst.
We hebben weer verschillende activiteiten voorbereid:

Arduino

We gaan ons weer eens bezighouden met de Arduino en een printje met drie gekleurde LEDs erop, die we met mBlock (Scratch) gaan programmeren om een stoplicht te maken.

Als er twee of meer teams zijn kunnen we samen ook nog een kruispunt met stoplichten maken, die samenwerken, zodat er op elk moment maar één rij-richting groen licht heeft.!!

Voor de liefhebbers hebben we ook een dobbelsteen opdracht gemaakt. De bedoeling is om met Scratch het gooien met een dobbelsteen met 7 ogen te programmeren en het resultaat te laten zien met 7 LED’s op het experimenteerbord.

Het mooiste is natuurlijk als je het rollen van de steen ook nog nabootst door verschillende waardes te laten zien, voordat het resultaat wordt getoond. Een worp moet worden gestart met een drukknopje, wat je dus ook moet programmeren …..

Robots

We kunnen ook deze keer weer uitgebreid experimenteren met ROBOTS.
Zaterdag zullen er weer vijf robots in de zaal zijn:

  • Twee mBots , die je met Scracth kunt programmeren.
  • een Lego Mindstorms NXT
  • een Lego Mindstroms EV3
  • en een Lego WeDo 2.0

Je kunt weer (misschien wel samen met een andere Ninja) de opdrachten uitvoeren en misschien wel zelf nieuwe bedenken, want het samen oplossen van opdrachten met een team is een extra uitdaging en het is altijd heel leuk voor het hele team als het weer is gelukt.
Als nodig kun je rekenen op de steun van de mentoren