Coderdojo #13 : Scratch en Arduino

Hallo Ninja´s,

Het is na de vakanties alweer de hoogste tijd om aan de slag te gaan met je Coderdojo projekten.  Het heeft even geduurd , maar we gaan met een aangepast team weer aan de slag.  Voorlopig  gaan Hans,  Marco en John proberen om weer een aantal leuke middagen voor jullie te organiseren.   We beginnen in November weer met maandelijks een bijeenkomst in het Noorderlicht.

Heb je ook zin om te onderzoeken en ontdekken wat je allemaal kunt doen met een door jou gemaakt computer programma en wat electronica, kom dan naar het wijkentrum van Wijchen-Noord op zaterdag 18 november

We hebben inmiddels extra Arduino’s kunnen aanschaffen en nog wat andere electronica, wat betekent dat we met met meerdere opstellingen tegelijk aan het werk kunnen!!!

Arduino is een klein computertje waar  je  van alles mee kunt maken, van een simpel knipperlampje tot een volwaardige robot. Het is een combinatie van programmeren en elektronica.

We gaan in November proberen om met een Scratch programma en een Arduino een robotje te maken die een voorwerp kan zien door met zijn  “Vleermuisoor” rond te kijken.

Je gaat zelf programmeren in Scratch en dat alles aansluiten op de electronica gewoon omdat dat leuk is !!  De handleiding vind je hier.

Let op:  Je hebt wel het programma mBlock nodig op je PC !!                      Je kunt mBlock  hier vinden. Mocht  het niet lukken, dan kan het team je helpen op de bijeenkomst.

mBlock is afgeleid van Scratch en ziet er bijna hetzelfde uit. Het verschil is, dat je met mBlock een Arduino aan je Scratch programma kunt koppelen om zo in het echt iets te zien gebeuren !!

Inschrijven kun je hier !